Augusztustól ismét lesz lakossági faültetési akció

Vecsés Város Önkormányzata idén is meghirdeti őszi faültetési akcióját, városunk közterületeinek szépítése céljából. Azon lakosok számára, akik vállalják, hogy a városképet rontó, kiöregedett, kiszáradt fákat saját ingatlanjuk előtt a közterületen kivágják, vagy a fával nem rendelkező közterületet szeretnék faültetéssel szebbé tenni, és a faültetéssel járó munkálatokat elvégzik, részükre az Önkormányzat környezetbe illő díszfa csemetét biztosít.


A faültetési akcióra 2018. augusztus 13-tól lehet jelentkezni. Jelentkezéseket a faültetési keretösszeg erejéig tudunk fogadni.

Igényelhető fafajták:

  •  gömbjuhar,
  •  gömbkőris,
  •  gömbszivar,
  •  gömb csepleszmeggy,
  •  vérszilva (termés nélküli)

Az igénylés csak megfelelő hely és rendezett utcakép esetén kerül elfogadásra.

Egy igénylő legfeljebb 6 darab facsemetét igényelhet.

Az igénylőktől a facsemetékért darabonként 1.500,- Ft jelképes összeget kér az Önkormányzat, hogy ezzel is erősítse a tulajdonosi tudat kialakítását. A fák további gondozása, öntözése az igénylő kötelessége.

A befizetendő összegről szóló csekk, a szemlét követően az ügyintéző által kerül átadásra, vagy postai úton kerül kiküldésre.

Az igénylés véglegesítéséhez a befizetett csekket az ügyintézőnek bemutatni szükséges, legkésőbb 2018. szeptember 14-ig.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ:

2018. augusztus 31.

Jelentkezni lehet:

Személyesen a Vecsési Polgármesteri Hivatal Közbiztonsági és Környezetvédelmi Osztályán (2220 Vecsés, Szent István tér 1. fszt. 1.) ügyfélfogadási időben vagy e-mailben: kovacs.krisztina@vecses.hu

Telefonos jelentkezést nem fogadunk el!

A jelentkezéshez szükséges adatok: név, telefonszám, cím ahová a fát ültetné, értesítési cím (ha nem egyezik a fa ültetési helyével), igényelt fa fajtája és darabszáma.

A facsemeték kiosztására előreláthatóan 2018 október vége- november elején kerül sor.

Vecsési Polgármesteri Hivatal