Bűnmegelőzési előadás gyerekeknek

Bűnmegelőzési előadást tartottak a monori rendőrök a vecsési napközis táborban részt vevő gyerekeknek.A Monori Rendőrkapitányság és a Vecsési Rendőrős munkatársai, Bicskei Alexandra rendőr törzsőrmester, Loibl Regina rendőr őrmester és Kiss Éva rendőr őrnagy a vecsési Andrássy Gyula Általános Iskolában tartottak interaktív bűnmegelőzési előadást a 2018. június 21-én kezdődő és hat héten át tartó nyári táborban.

A foglalkozások keretein belül a 7 és 14 év közötti korosztály játékos feladatokon keresztül ismerhette meg a különböző intézkedéstaktikai módszereket, megtekinthették a rendőrség szolgálati felszerelésit és gépjárműveit.
A gyerekek az internet veszélyeiről és az otthon tartózkodás szabályairól is hallhattak hasznos információkat. Az előadás után a kicsik különböző témájú teszteket, színezőket és rejtvényeket tölthettek ki, illetve kipróbálhatták a részeg szemüveget, amivel egy akadálypályán kellett átmenniük.

A gyerekek lelkesen figyelték a változatos és érdekes programokat, majd búcsúzóul különböző ajándékokat kaptak a rendőröktől.
Általános megelőzési szabályok gyerekeknek

  • A számítógépet, amelyre bejelentkeztél, soha ne hagyd magára, mert bárki a nevedben beléphet oldalakra, és megszerezheti személyes adataidat!Bármely oldal esetén, lehetőleg legkevesebb adatot, információt adj meg magadról, inkább csak keresztnevet, vagy becenevet használj!
  • Családodra, ismerőseidre vonatkozó információk átadásával is vigyázz, csak általad személyesen jól ismert személyeknek mesélj ezekről, interneten ismertekkel soha!
  • Ne használj, és ne küldj se magadról, se az ismerőseidről kihívó képeket!Az internetes vásárlásnál, a magukat ingyen kínáló szolgáltatásoknál is légy óvatos: előbbieknél a bankkártya szám megadása, utóbbiaknál a kért szolgáltatással együtt települő, beférkőző kémprogram, vírus lehet veszélyes!
  • etöltések alkalmával figyelj, hogy csak azokat a tartalmakat töltsd le, ami nem tilos, mert az illegális tartalom letöltését a törvény bünteti!
    Amennyiben otthon vezeték nélküli rendszert használsz, a készülék minden elemét kapcsold ki, ha befejezted az internetezést, nehogy azokhoz más személy törvénytelenül hozzáférhessen!Internet kávézóban vagy szabad WIFI pontról ne intézz személyes ügyeket!
  • Soha ne jelöld be a jelszó megjegyzését!
  • Ne higgy el feltétlenül mindent, amit az interneten találsz!