Forgalmi rend változások Vecsésen

Szeptember 1-jétől a biztonságosabb és gördülékenyebb közlekedés érdekében a Vecsési Halmi Telepi Általános Iskolánál és a Vecsési Andrássy Gyula Általános Iskolánál egyirányúsítják a forgalmat az önkormányzat tájékoztatása szerint.
Továbbá hamarosan változik a forgalmi rend a Telepi úti vasúti átjárónál is.

A Halmy József téren, az iskola főbejárata előtti utat egyirányúsítják a Kikindai utcától a Besztercei utca irányába.

 

Az Andrássy Gyula Általános Iskolánál a Toldy Ferenc utcát a Bocskai utcától az Erzsébet tér irányába egyirányúsítjuk, a Toldy Ferenc utca másik szakaszát a forgalmi rend változás nem érinti.

 

Kérjük az arra haladókat, hogy a balesetek elkerülése végett fokozott figyelemmel közlekedjenek!Hamarosan forgalmi rend változás várható a nagy sorompónál is.

Az Önkormányzat közlekedési szakértők bevonásával arra a problémára keresett választ, hogyan lehetne felgyorsítani az átjárón való áthaladást.

A forgalomtechnikai javaslatokat engedélyeztetni kellett az illetékes hatóságokkal. Az erre vonatkozó határozatukat az út fenntartójától, a Magyar Közút Nonprofit Zrt-től a napokban vette kézhez az önkormányzat, mely az alábbi változtatásokat tartalmazza:

Megtiltják a balra kanyarodást a Dózsa György útról a Lőrinci út irányába, valamint a Lőrinci útról is tilos lesz balra kanyarodni a sorompó felé.
Továbbá a Dózsa György út és a Kinizsi utca kereszteződésében “különösen veszélyes hely” sárga színű útburkolati jelet festenek fel, hogy a feltorlódó járművek ne a kereszteződésben várakozzanak, akadályozva ezzel a más irányú forgalmat. 

A sorompónál bevezetendő változtatások hatását az önkormányzat folyamatosan figyelemmel kíséri, és a tapasztalatok alapján – amennyiben szükséges – további módosításokra tesz javaslatot.

Mivel a Dózsa György út, a Telepi út és a vasúti átjáró nem az önkormányzat fennhatósága alá tartozik, ezért lehetőségeink korlátozottak a gyors és hatékony intézkedésre.
Az önkormányzat továbbra is kiemelt célként kezeli a probléma végleges megoldását jelentő, különszintű csomópont (aluljáró) megépíttetését.

www.vecses.hu