Közeleg a Káposztafeszt

Szeptember 22-23-án lesz a XVIII. Vecsési Káposztafeszt, városunk legnagyobb gasztrokulturális eseménye. A feszt jelszavai a minőség és tradíció. A rendezvényen hagyományos és új programokkal egyaránt találkozhat majd a közönség.A rendezvény egyik meghatározó eleme a főzőverseny, melyen két napon át mérik össze tudásukat az induló csapatok. A megmérettetés szombati zsűrielnöke Jegenyei István séf, vasárnap pedig Szőke András Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, operatőr és színész, az underground filmkészítés legismertebb alakja, a főzés szerelmese lesz az étkek fő bírálója.

Idén is kiderül, kik készítik a legízletesebb savanyúságokat. A verseny zsűrielnöke Velkei József, a Magyar Agrár-, Élelmiszer-gazdasági és Vidékfejlesztési Kamara Pest megyei és Budapesti elnöke lesz. A verseny színhelye a Grassalkovich Antal Német Nemzetiségi és Kétnyelvű Általános Iskola.

A rendezvény hétvégéjén a Bálint Ágnes Emlékház, a Nyomdagaléria és Vecsési Tájház is programokkal készül a vendégek fogadására.

A Káposztafeszt egyik legnagyobb látványossága a felvonulás, melyen részt vesz a város apraja-nagyja. Vasárnap a szentmisét és a terményáldást követően a Szent Kereszt Templomtól indul útnak a díszes menet az Epresbe.

Idén is számos különleges program várja a rendezvény vendégeit: lesz dirndl és nemzetiségi ruha verseny, káposztaemelő verseny, káposztapakoló verseny, keresik az ország legnagyobb káposztáját; valamint „Nyitott savanyító” néven, szervezett turnusokban tekinthetik meg a látogatók, hogyan készül a HÍR-es vecsési savanyúság. Az „Aratósok” csapata jóvoltából pedig megelevenedik egy régi sváb hagyomány, az „Arató mulatság”.

A rendezvényen fellép majd többek között a Musikverein Wetschesch, a Brunner Zenekar, a Kolompos, a BIKINI és az Alma együttes, a Rosmarein Tánccsoport, de lesz „Osztálytalálkozó” is a legnagyobb hazai sztárokkal: Zoltán Erika, Radics Gigi, Csordás Tibi, Kiki, Horváth Tamás, Kozmix, Bárány Attila és DJ Dominique közreműködésével.

A rendezvényre gépjárművel érkezők a Lanyi területén kialakított, ingyenes parkolóban helyezhetik el autójukat.


A BECHEROVKA SZÍNPAD PROGRAMJA:  

2018. szeptember 22. szombat:

10:00     Szomori Fiúk
12:30     Karibi Tánc Klub – Kubai Salsa Hobbi tánccsoport
12:50     Köszöntő
13:00     Aratóünnep
13:30     Kolompos koncert
14:35     Grassalkovich iskola kórusa és tánccsoportja
15:10     Kölyökfitness – Lang Szilvivel
15:40     Dorfkindergarten Pillangó csoportja
16:00     Solymár bemutatkozik:
Hunyadi Mátyás Német Nemzetiségi Általános Iskola: Edelstein Tánccsoportja
Reményi Margit Táncegyüttes
Herbstrosen Tánccsoport
Hagyományőrző Asszonykórus
Schaumarer Musikanten
17:30     JamLand Tánciskola
17.50     Eredményhirdetés – szombati főzőverseny
19.00     OSZTÁLYTALÁLKOZÓ – A legnagyobb magyar sztárokkal
Fellépők: Kiki (Emelet Projekt), Csordás Tibi, Zoltán Erika, Radics Gigi, Horváth Tamás, Kozmix, Bárány Attila, Dj Dominique

2018. szeptember 23. vasárnap:

10.00     Heimattöne Kapelle
13.00     Köszöntő
13.15     Rosmarein Tánccsoport
13.30     Dirndl bemutató
14.30     ALMA Együttes
15:30     Krautkraft – káposztaemelő verseny
16.00     Dirndl- és nemzetiségi ruha  verseny
16.30     Káposztapakoló verseny
17.00     Eredményhirdetések
19.00     BIKINI KONCERT
20:30     Lézershow
20:45     Brunner Zenekar a sörsátorban

 

További programokat, részeleteket a fesztivál hivatalos honlapján olvashatnak:http://www.vecsesikaposztafesztival.hu/