Elismerést kapott az életmentő rendőrnő

Korábban beszámámoltunk arról, hogy augusztus 19-én egy rendőrnő mentette meg életét a vízből kihúzott eszméletlen kisfiúnak a Gyömrői Tófürdőben. Most elismerést lapott hősies tettéért.



Az Országos Elsősegélynyújtó Verseny 2018. szeptember 07-én Miskolcon megtartott döntőjén a Monori Rendőrkapitányság Gyömrői Rendőrőrsének járőre, Mondok Lilian Amarill r.őrmester kisasszony életmentő érdemérmet vehetett át a gyömrői Tófürdő strandterületén 2018. augusztus 19-én végzett életmentés során tanúsított hősies és példamutató magatartása elismeréseként – közölte a monori rendőrkapitányság közleményében.

A Gyömrői Rendőrőrs járőre gyalogos szolgálatot látott el aznap Gyömrői Tófürdő területén, amikor 17 óra 15 perc körül a strandolók arról értesítették, hogy egy eszméletlen kisfiút húznak ki éppen a vízből. Az őrmester azonnal az eszméletlen kisfiúhoz sietett, akinek nem volt légzése és leállt a keringése is. A járőr azonnal megkezdte a kisfiú újraélesztését, amely a gyors intézkedésnek köszönhetően sikeres volt, majd az időközben a helyszínre érkező kollégái is csatlakoztak hozzá és segítettek az elsősegélynyújtásban. A kiérkező mentők az újraélesztett kisfiú állapotát stabilizálni tudták, majd kórházba szállították.