Péntektől büntetnek a rendőrök

Október 12-től forgalmi rend változás lépett életbe a nagy sorompónál. Az autósok egy hét türelmi időt kaptak, hogy megszokják az változást.
Tilos balra kanyarodni a Dózsa György útról a Lőrinci út irányába, valamint a Lőrinci útról is tilos balra kanyarodni a sorompó felé. Az autósoknak egy hét türelmi idő áll rendelkezésükre a változások megszokására. Ez idő alatt, aki a tiltás ellenére mégis bekanyarodik, azt figyelmeztetik, október 19-től azonban a közigazgatási eljárás keretében bírságot kell fizetnie, melynek összege 50 ezer forint és négy büntetőpont is jár érte.

Az Önkormányzat közlekedési szakértők bevonásával – jobbító szándékkel – arra a problémára keresett választ, hogyan lehetne felgyorsítani az átjárón való átjutást és miként lehetne csökkenteni az életveszély kialakulását a kanyarodók elengedése miatt, a síneken rekedt autósoknál.

A sorompónál bevezetett változások kísérleti jellegűek, ezek hatását az önkormányzat folyamatosan figyelemmel kíséri, és a tapasztalatok alapján – amennyiben szükséges – további módosításokra tesz javaslatot.

Kérjük a gépkocsival közlekedőket, hogy ne megszokásból vezessenek!

Mivel a Dózsa György út, a Telepi út és a vasúti átjáró nem az önkormányzat fennhatósága alá tartozik, ezért lehetőségeink korlátozottak a gyors és hatékony intézkedésre. Az önkormányzat továbbra is kiemelt célként kezeli a probléma végleges megoldását jelentő, különszintű csomópont (aluljáró) megépíttetését.

www.vecses.hu