Rendőrségi hírek Vecsésről

A Vecséi Rendőrörs közleménye: 

Szeretnék rövid tájékoztatást adni Önöknek egy múlt hónapban történt esetről, amelynek során ugyanazt a férfit két napon belül kétszer is elfogták rendőreink:

Büntetőeljárás indult egy vecsési lakos ellen, aki 2018. szeptember 11-én reggel Vecsés, Kertekalja vasútállomás kerékpártárolójából a kerékpárzárat eltörve egy kerékpárt tulajdonított el, majd miután cselekményét észlelték, a helyszínen a Vecsési Rendőrőrs munkatársai rövid időn belül elfogták. A bűncselekménnyel okozott kár a kerékpár lefoglalásával megtérült.

Ugyanez a férfi 2018. szeptember 12-én délelőtt szintén a Kertekalja vasútállomás kerékpártárolójából egy lezárt kerékpárt tulajdonított el, cselekményét ismét észlelték, majd a férfit újra elfogták a helyi rendőrök. A gyanúsítottat a monori rendőrök őrizetbe vették, ezután a Monori Járási Bíróság elrendelte letartóztatását.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Monori Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat a gyanúsított letartóztatását fenntartva, átadta az ügyészségnek.

Vecsés területén rendszeresen tartunk közlekedésrendészeti ellenőrzéseket az ittas járművezetők kiszűrése érdekében. A közlekedők a közeljövőben is számíthatnak ellenőrzésekre a város területén. Kérem az állampolgárokat, hogy a balesetek megelőzése érdekében a közúti közlekedési szabályokat mindig tartsák be!

Iskolarendőrök rendszeresen tartanak előadásokat az általános iskola tanulóinak. Játékos, aktív órákon az internet veszélyeire, a közlekedés biztonság és a bűncselekmények megelőzésének fontosságára hívtam fel a fiatalok figyelmét.

Fogadjanak meg pár bűn-és balesetmegelőzési tanácsot:

A közlekedésben is fokozott figyelmet kíván az őszi- téli átállás, hiszen a ködös, hideg időben a látótávolság csökken, az utak csúszóssá válnak. Nagyon fontos ilyenkor a járművek, különösen a gépkocsik téli felkészítése, hogy a világítóberendezések megfelelően működjenek, a gumik alkalmasak legyenek a téli útviszonyok közötti közlekedésre.
Az őszi-téli időszakban a kerékpárosoknál is kiemelt figyelmet érdemel a láthatóság. A kerékpár kötelező tartozékaival és a láthatósági mellények használatával megelőzhetők a közlekedési balesetek is. Azonban a mellény viselése nem megfelelő, ha eltakarják hátizsákkal, vagy ha a sok használattól, mosástól elkopott. Ilyenkor ajánlott kicserélni, hogy valóban a kellő biztonságot nyújtsa.

Kérem Önöket, hogy figyeljenek oda egyedül élő rokonaikra, ismerőseikre, barátaikra, szomszédaikra: EGYMÁSRA.

Fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy a hatékony bűnmegelőzésre csak közösen vagyunk képesek úgy, hogy mindenki tegye meg a tőle telhető legtöbbet annak érdekében, hogy ne váljanak bűncselekmény áldozatává.

A rendőrség hatáskörébe tartozó cselekmény észlelése esetén

 hívják a 06 30/948-1438-as telefonszámon a Vecsési Rendőrs járőreit napi 24 órában,

a Vecsési Rendőrőrsöt – hivatali munkaidőben – a 06-29/610-534–es, vagy

a Monori Rendőrkapitányság Ügyeletét a 112-es vagy a 06 29/410-367-es telefonszámokon.

Makra Géza r. alezredes

mb. őrsparancsnok