Gyömrői lány a dobogón

Tizennégy évesen lett korosztályos hegyi időfutam bajnok országúti kerékpározásban és az éves pontversenyben is dobogón végzett a Team SunVelo Egyesület legfiatalabb sportolója Németh Bettina. A gyömrői lány nagyon rövid idő alatt érte el kimagasló eredményeit. Németh Betti lapunknak elmodta, hogy 2015 óta kerékpározik versenyszerűen,előtte még csak ismerkedett ezzel a sporttal. “Azért az országúti kerékpározást választottam,mert tudtam,hogy ez a sport az én világom.”
Versenyzői pályafutása első éveiben a Gyömrő VSK színeiben edzett és versenyzett. Nagy köszönettel tartozik a gyömrői egyesület tagjainak és különösen Budai Sándor edzőnek, hogy megszerettették vele a bringasportot.
2018-ban úgy éreztem,hogy ha fejlődni szeretnék akkor lépnem kell, ezért május 29-én átigazoltam a TEAM SunVelo SE csapatába, ahol örömmel fogadtak. Az edzőm Stróbli Tamás, aki az egyesület alapítója és vezetője is.
Hetente három edzésem van, alkalmanként 50-60km-es távokat megyek és hamarosan elkezdem a jövő évi versenyszezonra az alapozó felkészülést.  


“Az eddigi eredményeim közül kiemelnék három versenyt:
2018. augusztus 26-án rendezték meg Pilis Kupa kerékpáros egyéni hegyi időfutam versenyt.  Az időjárás nem volt kegyes, végig szakadó esőben, csúszos erdei utakon kellett feltekerni Esztergomból a Két-Bükkfa nyeregnél lévő célba, de nem csak erőben, fejben is rendben voltam, így hegyi időfutam bajnok lettem.
A másik pedig, 2015 óta minden évben részt veszek az Országos Diákolimpia Döntőkön is,ahol eddig minden alkalommal dobogós helyezéssel térhettem haza. Idén időfutamban és a mezőnyversenyben is ezüstérmes lettem, összesítésben pedig a dobogó harmadik fokán végeztem.
Az utolsó verseny amit kiemelnék, az Amatőr Kerékpáros Szövetség éves pontversenye,ahol a 3.helyen zártam az évet.
Az elmúlt három évben 29 érmet ( 9 arany, 10 ezüst, 10 bronz) és 3 kupát sikerült gyűjtenem.


A jövő èvi terveim között szerepel,hogy kijuthassak a külföldön megrendezett Ifjúsági Olimpiára, illetve mivel 8. osztályos vagyok ezért sporttagozatos gimnáziumba szeretnék felvètelt nyerni. Hosszú távon, felnőttkènt is a kerékpár sporttal szeretnék majd foglalkozni.

Köszönöm szépen a családomnak, a Team Sunvelo Egyesületnek és a Biner Trans Logisticnek a támogatást!”