Műszaki hiba miatt késnek a vonatok a Budapest-Cegléd vonalon

Műszaki hiba miatt akár egy órát is késhetnek a vonatok a Budapest-Cegléd vonalon – közölte a MÁV hétfő délután.
A közlemény szerint Pestszentlőrinc és Pilis között műszaki hiba miatt nincs vonalfeszültség a felsővezeték-rendszerben. Emiatt mindkét vágányon szünetel a vonatközlekedés.
A Budapest-Cegléd-Szeged és a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonalon 40-60 perccel hosszabb a vonatok menetideje.
A torlódások miatt egyes délutáni monori vonatok kimaradnak a menetrendből.

Időszakos kimaradások vannak a fedélzeti vasútijegy-értékesítés és -ellenőrzés rendszerében is, a pénztárakban – műszaki okok miatt – a helyfoglalási rendszer sem működik, és a vasúttársaság Vonatinfó térképe sem szolgáltat átmenetileg friss információkat, továbbá a Mávdirektet sem lehet elérni.
Vasúti menetjegyeket csak a pénztáraknál és a Vonatinfó mobilalkalmazás segítségével lehet váltani – közölték.

Frissítés: A vonalon fokozatosan áll helyre a menetrendszerű vonatközlekedés, miután a Pestszentlőrinc–Pilis közötti szakaszon ismét van vonalfeszültség a felsővezeték rendszerben. Mindkét vágányon újraindult a vonatközlekedés – közölte a MÁV.
A délutáni órákban fokozatosan áll helyre a vonatközlekedés
Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=http://www.vecseshirek.hu/2018/11/12/muszaki-hiba-miatt-kesnek-a-vonatok-a-budapest-cegled-vonalon/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /var/userdata/web/vecseshirek.hu/website/www/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/userdata/web/vecseshirek.hu/website/www/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19