Női ökölvívó-vb – Vereséggel búcsúztak a vecsési bokszolók

Az 54 kilogrammos kategóriában szereplő Szűcs Szabina és a 81 kilogrammos Juhász Adrienn is kiesett a selejtezőkben az Újdelhiben zajló női ökölvívó-világbajnokságon.
A nemzetközi szövetség közvetítése alapján a magyar versenyző Nandintsetseg Miagmardulam ellen lépett kötelek közé, aki a meccs első pillanatától kezdve lényegesen jobban bokszolt nála. A mongol sportoló az első menetben nagy fölényben volt, sokkal többet ütött és rendre talált is, így egyértelműen nyerte a nyitószakaszt. A folytatásban Miagmardulam visszavett a tempóból, hagyta Szűcsöt kezdeményezni. Szűcs fél fejjel magasabb riválisánál, de nem tudta kihasználni, hogy hosszabb a karja, szinte mindig nagyon messziről indított, így ellenfele rendre meg tudta őt kontrázni.
A második menet ennek ellenére kiegyenlítettebb volt egészen a hajráig, amikor kevéssel a gong előtt a mongol öklöző egy bal felütéssel keményen eltalálta Szűcs állát, aki a földre zuhant. A magyar sportoló ugyan rögtön felpattant, a számolás alatt alapállásban várt, ám a mérkőzésvezető beszüntette az összecsapást.

Juhász Adrienn vasárnap a nyolcaddöntőben kezdett az üzbég Guzal Iszmatova ellen. A nemzetközi szövetség közvetítése alapján a Juhásznál jobb fizikumú, nála egy fejjel magasabb Guzal Ismatova végig nagy fölényben volt. A magyar versenyzőre a második menet végén egy tiszta jobbegyenest követően rászámoltak, majd Juhász jelezte ugyan, hogy kész a folytatásra, a mérkőzésvezető nem engedte tovább a meccset.

A vb-n mindössze két magyar szerepel, Szűcs mellett vecsési klubtársa, Juhász Adrienn érdekelt. Mindketten klubköltségen tudtak Indiába repülni, mivel a kritikus anyagi helyzetbe került magyar sportági szövetség nem tudta kiutaztatni a válogatottat.