Bevezetik a “Vecsés-pótlékot”

Testületi ülést tartottak január 29-én a  képviselők. Az ülésen egyhangú döntést hoztak az önkormányzati fenntartású intézményekben az úgynevezett „Vecsés pótlék” bevezetéséről.

A képviselő-testület a 2019. évi önkormányzati költségvetés előkészítése során ismételten szembesült azzal, hogy az egyes ágazatokban adható közalkalmazotti bérek között jelentős, több tízezer forint különbség van.
Ennek oka, hogy az elmúlt években a pedagógusokat érintően több lépcsőben történt ágazati bérrendezés, az egészségügyi, szociális, közművelődési területen pedig nem, vagy csak kisebb mértékben.

Fentiek alapján jött létre az előterjesztés, miszerint 2019. évtől kezdődően az önkormányzati fenntartású intézményekben dolgozók részére az Önkormányzat úgynevezett „Vecsés pótlékot” biztosít az alábbiak szerint:

  •  nevelési-oktatási intézményekben dolgozó egyéb alkalmazottak részére,
  •  egészségügyi intézményekben a vezetők és orvosokon kívül a védőnők, az asszisztensek, a betegirányítók, a pénzügy, informatika területén dolgozók és a technikai munkatársak részére,
  •  szociális intézményekben vezetők és valamennyi dolgozó részére,
  •  közművelődési intézményekben vezetők és valamennyi dolgozó részére.

A „Vecsés pótlék” összege a vezetők esetében bruttó 35 ezer forint/hó, az alkalmazottaké pedig bruttó 15 ezer forint/hónap.

A részletekről Szlahó Csaba polgármester nyilatkozott a Williams Televízió Vecsési Magazin című műsorának a testületi ülés után.

www.vecses.hu