Buszjáratot indítanak Vecsés és Gyál között

Hamarosan megkezdődik az M3-as metró déli szakaszának (Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között) felújítása, melynek ideje alatt Vecsés és Gyál között munkanapokon 578-as vonalszámmal új járatok közlekednek, melyek Vecsésen a vasúthoz biztosítanak átszállási kapcsolatot – olvasható a volanbusz.hu oldalon.


Gyál és Vecsés között munkanapokon 578-as vonalszámmal új járatok közlekednek, melyek Vecsésen a vasúthoz biztosítanak átszállási kapcsolatot. Ezekkel egyidejűleg az 576-os és 577-es autóbuszok menetrendje is változik kismértékben.

A Vecsés-Gyál-Vecsés vonalon közlekedő busz menetrendje:

A metróra való könnyebb átszállás érdekében – munkanapokon a reggeli csúcsidőszakban (kb. fél 8-ig) az alábbiak szerint módosul egyes Népligethez érkező elővárosi autóbuszjárat menetrendje:

Az M5-ös autópályán át érkező 607-es, 608-as és 633-as autóbuszok a Népliget felé az Albert Flórián út és a Nagyvárad tér M megállóhelyeket is érintik.

A Soroksári úton át érkező 627-es, 630-as, 631-es, 632-es, 655-ös és 661-es autóbuszok, valamint a Kecskemét–Lajosmizse–Dabas–BudapestSzentes–Kiskunfélegyháza–Kecskemét–Budapest és a Baja–Kalocsa–Solt–Budapest autóbuszvonalak egyes járatai Népliget felé a Közvágóhíd H és a Nagyvárad tér M megállóhelyeket is érintik. Ezen járatok a terelés ideje alatt nem érintik Budapest, Mester utca / Könyves Kálmán körút megállóhelyet.

Az Üllői úton át érkező 626-os, 628-as, 629-es, 635-ös, 636-os és 660-as autóbuszok a Népliget felé terelt útvonalon közlekednek, nem érintik Budapest, Határ út megállóhelyet, viszont megállnak Közvágóhíd H és a Nagyvárad tér M megállóhelyeken. A Határ útig megváltott bérletek az összes budapesti megállóhelyig érvényesek.

A Rákóczi híd felől érkező 705-ös autóbuszok, illetve a Dunaújváros–Adony–Ercsi–Budapestautóbuszvonal egyes járatai a Népliget felé az Albert Flórián út és a Nagyvárad tér M megállóhelyeket is érintik.

A fenti járatok esetében az 1-es villamosra történő átszállás nem a Népligetnél, hanem a Közvágóhíd H, illetve az Albert Flórián út megállóhelyeknél javasolt.

A Népliget autóbusz-pályaudvarig megváltott bérletek az összes budapesti megállóhelyig érvényesek.

A Gyál felől a Határ út metróállomás felé közlekedő járatok közül a 84E, a 94E és a 294E buszok – ugyancsak munkanapokon a reggeli csúcsidőszakban – 84M, 94M, illetve 294M jelzéssel a Gyáli úton és az Albert Flórián úton, a Nagyvárad tér érintésével érkeznek a Határ úti végállomásukra. A 89E jelzésű autóbuszok útvonala nem változik.

A részletes menetrendeket a metrófelújítás pontos időpontjának megismerése után teszik közé a www.volanbusz.hu honlapon, illetve a www.menetrendek.hu oldalon.

A metrópótlás ideje alatt – különösen csúcsidőben – a térségben közlekedő járatok menetideje megnövekedhet, melyet kérnek, hogy utazásuk megtervezésekor vegyenek figyelembe.

A metrópótlásról további információkat a BKK oldalán olvashatnak – írja a volanbusz.hu.

www.vecses.hu