Ilyen volt a vecsési Lóti-Futi

Kegyes volt az időjárás a 2019-es LÓTI-FUTI szervezőihez és versenyzőihez. Bár május 11-ét megelőzően, napokon át esett az eső, a XXVII. alkalommal megrendezett nyílt utcai futóverseny ideális körülmények között zajlott, több száz ember örömére.
A LÓTI-FUTI-n idén is számos gyermek és felnőtt mérette meg magát különböző korcsoportokban. A legfiatalabb résztvevő egyéves volt, míg a legidősebb férfi futó Papp Miklós 77 esztendős.

A LÓTI-FUTI egyik közkedvelt programeleme – a helikopterezés – idén sajnos, elmaradt, ám a szervezők számos más lehetőséget és élményt kínáltak a futás előtti-utáni szórakozáshoz. Volt ugrálóvár, holdjáró, motoros fánk, kerti kisvasút, bemutatkozott az Úttárs MTB Team bringa csapat, valamint volt palacsintasütő verseny és sok minden más.

Team SunVelo SE kerékpáros egyesület a Decathlon közreműködésével országúti kerékpár-szimulátorokat állított fel, amiket sok gyerek és felnőtt is kipróbált.


Az iskolák közötti százalékos részvételi arány versenyt a Halmi Telepi Általános Iskola nyerte meg 32,72%-kal, míg a második helyen az Andrássy Gyula Általános Iskola végzett 21,42%-kal, a harmadik a Grassalkovich Antal Német Nemzetiségi és Kétnyelvű Általános Iskola lett 19,36%-kal, végül pedig a Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium 12,32%-kal képviseltette magát.
A Gól büfé, illetve Palotai Pál által szervezett palacsintasütő verseny Palacsintás királynője Siklósi Alexandra lett. (Aki az őt megillető kupát átveheti a Polgármesteri Hivatal 7-es irodájában.)

A verseny részletes eredményei, valamint a támogatók listája INNEN letölthető. 

 
 
 
 

www.vecses.hu