Szavazz a Petőfi sulira

A vecsési Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium is indult Let’s Colour Településszépítő Egyesület pályázatán, melynek keretében 800 négyzetméter kültéri vagy beltéri falfelület kifestésére elegendő festéket lehet megnyerni.

A Let’s Colour Egyesület projektjében bármely közösség vagy társadalmi csoportosulás elindulhatott, akik tevékeny részt akarnak vállalni környezetük megszépítésében. A pályázat nyerteseinek a festéshez szükséges mennyiségű festéket, a grafikai terveket, a munka koordinálását valamint a szakértői támogatást a Let’s Colour biztosítja, az akciót pedig a közösségek önkéntesei együtt valósítják meg.

„Az a legfőbb célunk, hogy színt vigyünk a hétköznapokba, és minél több embernek tudjuk bemutatni a színek erejét. Hiszünk abban, hogy együtt nemcsak a kedvelt tereket, hanem a közösségek életét is pozitívan tudjuk befolyásolni a színek segítségével” – mondta Nagy Gergely, a Let’s Colour Településszépítő Egyesület szóvivője. Hozzátette: „Évről évre csodálattal tölt el bennünket, hogy ilyen sokan hajlandók összefognak egy közös cél, például egy iskola, egy ebédlő vagy egy szürke betonkerítés újrafestésének érdekében.”
A Let’s Colour Településszépítő pályázat a legsikeresebb ilyen jellegű kezdeményezés hazánkban: a szervezet működése során eddig több mint 25 ezer négyzetméternyi szürke falfelültet varázsolt színessé csaknem 2500 önkéntes segítségével. A projekt elindulása óta eltelt 8 év alatt rendszerint évi 40-50 pályázat érkezett az ország minden szegletéből. A tavalyi felhívásra pedig már rekordmennyiségű, összesen 68 pályázat jött be, amire a 21 napos szavazási időszak alatt közel 34 ezer szavazatot adtak le.

A Petőfi suli “Színesben szeretnénk látni a világot!” címmel indult a pályázaton:

Iskolánk Vecsés egyetlen olyan intézménye, ahol az általános iskolán kívül gimnázium is működik. Naponta több, mint 630 diák, az őket kísérő szülők és 64 pedagógus fordul meg az épületben. Szűkös költségvetésünk rányomta bélyegét a közel 40 éves épületünkre, ahol a színvonalas oktatás mindig középpontban volt. Folyamatosan felmerülő igényünk, hogy a közösségi tereink, a folyosók, az iskola belső előtere, portálja hívogatóak, barátságosak legyenek, nyújtsunk jó benyomást a látvány által is a hozzánk betérőknek.
A DULUX Let’s Colour pályázat elnyerésével célunk iskolánk belső tereit a hozzánk járó több, mint 600 diák számára színesebbé, barátságosabbá varázsolni. A pedagógus kollégák, a szülők és a nagyobb gyerekek is szívesen vennének részt terveink megvalósításában!
A gyerekek a pályázatról történt beszélgetés során egy versikét is kreáltak rögtön, melyet engedjék meg, hogy megosszak Önökkel!
“Fekete-fehérben Túl fakó a képed, Színezd ki Te magad, Szebb lesz tőle az élet!” 🙂

Várszegi Anikó gazdasági vezető

Az iskola pályázata és a regisztrációt követően a szavazási lehetősége: http://letscolour.hu/pal…/sznesben-szeretnnk-ltni-a-vilgot
A szavazási időszak alatt akár naponta lehet újra és újra szavazni ugyanarra a pályázatra is, így növelve az esélyeket.

2019. május 13-tól egészen május 31-ig lehet szavazni a benyújtott pályázatokra, az eredményhirdetésre pedig június 3-án kerül sor. Az online szavazás eredményeként a kategóriák 3-3 legtöbb szavazatot kapott pályázata jut be a döntőbe. A döntős pályázatokat a korábban megszerzett szavazatok számától függetlenül értékeli a szakmai zsűri, és hirdeti ki a kategóriánkénti győzteseket. A döntőbe jutott, de nem nyertes pályázók idén is 50-50 liter Dulux színes falfestékkel „vigasztalódhatnak”. A festéseket legkésőbb 2019. augusztus 15-ig kell megvalósítani.