Felújítások, menetrendi változások a vasúton

A Budapest–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon július 8-tól 13-ig Pestszentlőrinc és Vecsés, valamint Kaba és Hajdúszoboszló között végzett pályakarbantartási munkák miatt egyes vonatok menetrendje módosul.
A MÁV a Budapest–Cegléd–Szolnok elővárosi vonalszakaszon több ütemben pályakarbantartást végez szeptember végéig, az utómunkák után várhatóan október végére feloldják az ideiglenes sebességkorlátozásokat. Mintegy 19 pályaszakaszon, állomáson közlekedhetnek majd gyorsabban a vonatok, ez mintegy 8 perces menetidő-csökkenést eredményez, jobban tarthatóvá válik a menetrend.

Pestszentlőrinc és Vecsés állomáson, továbbá az ezek közötti nyílt vonalon július 8-tól 13-ig vágánybontásra és építésre, a zúzottkőágyazat cseréjére kerül sor. A munka befejezését követően ezen a szakaszon és az állomáson a jelenlegi 80 km/h-ás sebesség helyett 120 km/h-ás sebességgel közlekedhetnek a vonatok. Kőbánya-teher és Kőbánya-Kispest között a július második felétől augusztus 5-ig tartó vágánykarbantartásnak köszönhetően szintén megszüntetik a sebességkorlátozásokat. Majd pedig az Üllő–Monor–Pilis–Ceglédbercel-Cserő és a Szolnok–Millér szakasz felújítását követően ezeken is 120 km/h lesz ismét a vonatok sebessége.

 

Kakucsi úti vasúti átjáró

· Napközben a Budapest-Nyugati pályaudvar és Záhony közötti sebesvonatok csak Cegléd és Záhony között közlekednek. Az S50-es személy, illetve a Z50-es zónázó vonatokról átszállási lehetőség lesz a sebesvonatokra.

· A Budapest–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony közötti InterCity vonatok Szolnoktól Budapestig, illetve fővárostól Szolnokig kerülő útvonalon közlekednek; nem érintik a ceglédi állomást, Ferihegy, Zugló megállóhelyet és Kőbánya-Kispestet. A szegedi IC-k Pilisen és Albertirsán megállnak.

· A kör-InterCity vonatok csak Nyíregyházáig járnak, így Budapest-Keleti–Nyíregyháza, illetve Nyíregyháza–Budapest-Nyugati pályaudvar között közlekednek. A Keleti pályaudvar és Hatvan között az InterCity vonatok helyett közvetlen IC-pótlóbuszok közlekednek.