Leégett egy családi ház Vecsésen – Gyűjtés indult a megsegítésükre

Leégett egy családi ház tegnap este Vecsésen a Nap utcában, az ott lakó négytagú család mindene odalett. A nagymama volt otthon, ő vigyázott az 1 és 7 éves unokáira, amíg a szülők dolgoztak. A város összefogott, rengeteg felajánlás érkezett a családnak. Az önkormányzat átmenetileg egy lakást biztosít a családnak.

A tűzoltókat este hét körül riasztották. Három autóval érkeztek a házhoz, négy vízsugárral oltották el a tüzet. A gyerekeket a mentők kórházba vitték, de az éjszakai megfigyelés után kiengedték őket. Nem esett bajuk. Az otthonuk azonban lakhatatlan lett. A házat nemrég újították fel, új nyílászárókat építettek be, újravakolták a falakat és a tető is új volt. Amit a tűz nem pusztított el, azt az oltáshoz használt víz tett tönkre. A házat valószínűleg nem lehet felújítani, teljesen újat kell építeniük helyette.
A városban azonnal összefogtak az emberek. Alig több, mint fél nap alatt rengeteg felajánlás érkezett.
Tárnokiné Törő Krisztina Vecsési Családsegítő intézményvezetője az RTL Híradónak elmondta, hogy elsősorban készpénzre lenne szüksége a családnak, ugyanis az egyéb dologi értékeket a városban a lakó emberek tulajdonképpen összedobták, tehát ágy, tévé, hűtőszekrény, minden van.

Fotó: Dobrovitz Zoltán/Facebook

Az önkormányzat várhatóan anyagilag is segíti a családot, hamarosan egy átmeneti lakást is biztosítanak a családnak.
Egyelőre nem tudni, hogy mitől csaptak fel a lángok, feltehetően elektromos hiba okozta.

A Vecsés és Környéke Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat az adományok gyűjtésével, fogadásával és az érintettekhez való eljuttatással igyekszik a családot segíteni.  Mindazok részére, akik tárgyi adományokkal szeretnék támogatni a családot, gyűjtést szerveznek a Vecsés és Környéke Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központban, a 2220 Vecsés, Telepi u. 44/a szám alatt, illetve a 2220 Vecsés, Károly utca 12 szám alatt. Az adományokat hétköznap, munkaidőben lehet bevinni.
A család most elsősorban a legalapvetőbb textilíákat, tisztálkodó szereket, tisztítószereket, és tartós élelmiszeket tudná hasznosítani.

Akik anyagilag szeretnék támogatni a családot, az alábbi számlaszámon keresztül tehetik meg:

Számlatulajdonos neve: Petrik Miklós
Raiffeisen Bank
Számlaszám: 12011021-01457858-00200008

További információ az adománygyűjtéssel kapcsolatban:
06-29-350-294
06-30-668-7029
06-30-668-7030

 

Videó: www.rtl.hu