2024-ig újul meg a ferihegyi gyorsforgalmi út

Húszmilliárd forintot szán a kormány a ferihegyi gyorsforgalmi út fejlesztésére. Gulyás Gergely a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy 2024-ra építik át a forgalmas főútat. 
A Ferihegyi gyorsforgalmi út felújítására adandó 20,3 milliárd forintról még 2018 áprilisában tett bejelentést a kormány.
A miniszter a mai sajtótájékoztatón elmondta, hogy a megvalósíthatósági tanulmány 2020 elejére lesz kész, a megvalósítási tender 2022-ben lesz kiírható, így 2023-24-ig készülhet el a felújítás.
Az eddigi tervekhez képest ez a felújítás szélesebb körű lesz, mint az eredeti elképzelésben volt, összehangolják a leendő új Duna-híddal, szélesítenek több csomópontot és több helyen többszintű kereszteződést alakítanak ki.
A projekthez EU-s forrásokkal is számol a kormány.
A 20,3 milliárdban Gulyás szerint a megvalósítás egy része is benne van, “tanulmányra, tervezésre, engedélyre ez azért sok lenne.”

A repülőtére vezető út felújítása már évek óta napirenden van, a legutóbbi hírek arról szóltak, hogy a 2024-es olimpiai pályázat lefújása miatt mégsem építik át.
Azonban az épülő M4-es autóutat várhatóan a jövő év elején átadják és a forgalom várhatóan még nagyobb lehet a Ferihegyi gyorsforgalmi úton, mint eddig, így indokoltá válik az út felújítása, kiszélesítése.