Két vonat is ütközött egy autóval Vecsésen

Pár percen belül két vonat is belerohant egy autóba kedd este Vecsésen. A kocsi sofőrje lehajtott az útról és a fennakadt a síneken a Szép utcai átjáróban.
A sofőr még időben ki tudott szállni, de egy érkező tehervonat elsodorta az autót. Nem sokkal később egy szemből, a másik vágányon érkező gyorsvonat is belerohant a roncsba. Néhány hónappal ezelőtt ugyanennél az átjárónál már elakadt ugyanígy egy autó.

Fotó: Mihádák Zoltán/MTI

A sofőr információink szerint pár nappal a baleset előtt vette az autót. Úgy tudjuk, azt mondta a rendőröknek, hogy az átjáróban elvakította egy szemből érkező kocsi lámpája, próbált lehúzódni, ekkor hajtott le a köves részre.
Kísértetiesen hasonló baleset történt ugyanebben az átjáróban, tavaly novemberben. Akkor egy taxi sodródott le az útról és akadt fenn a síneken. A sofőr ott sem tudott továbbmenni. Kiszállt az autóból, mert nem sokkal később érkezett a vonat.
A MÁV az RTL Híradónak elmondta, hogy  a novemberi baleset után megvizsgálták az átjárót. A szakembereik szerint mindenben megfelel az előírásoknak.